chick/habit,

src unknown. Rose Mcgowan.

Inception,

Påbörjande, upptagande, start, inledning.
Inception. Teasern är släppt nu. Jag ser fram emot den här jätte mycket, det enda Nolan riktigt sagt om filmen är "set within the architecture of the mind". Jag älskar Christopher Nolans tidigare verk och det kommer vara många bra skådisar i den här filmen, bland annat Michael Cane, Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Cillian Murphy med fler. 23 Juli 2010 är det beräknat att den ska ha premiär (alltså 330 dagar kvar).


tito & tarantula,


flower/rain,


I want more Basterds,

Förlåt för mitt eviga tjat om Inglourious Basterds, men jag är kär. Såg filmen idag igen, på den riktiga premiären. Christoph Waltz får en att rysa som den brutala Hans Landa och filmen hade inte nått så långt utan honom. Man sitter i biomörkret och man vill bara ha mer, det är vissa saker som jag verkligen saknar, men som helhet är Inglourious Basterds närmare ett mästerverk. Tarantino har skapat något nytt, en revange för de som blivit förtryckta, en satir på språk och 2h 32min av underbar film-magi. När man ungefär kommit halvägs in i filmen kan jag själv inte undgå att tänka " jag längtar tills jag får se den här filmen igen", den här tanken har slagit mig båda gångerna jag sett filmen och den tanken kom när texten 'Hugo Stiglitz' tar över hela bioduken, musiken höjs och Til Schweigers karaktär går på Nazi-mördar-runda. För övrigt är musikvalen i Inglourious Basterds helt underbara (som i alla Tarantinos filmer) och dialogerna är skarpa/klockrena (som i alla Tarantinos filmer). Jag åkte hem leende, Quentin Tarantino råkar vara ett geni som förgyllar min vardag.

Nu taggar jag även för District 9 och Shutter Island.


inglourious basterds + playboy

Är det bara jag som tycker att det är underligt att Inglourious Basterds serien hamnade i Playboy?


down in mexico,

Övervåningen luktar nybryggt kaffe. Solen är framme men det hänger ändå regn i luften. Jag har varit på dåligt humör hela dagen, egentligen. Fast nu känns allt mer mysigt och jag längtar till imorgon, hoppas att jag kan vara på bättre humör. The Coasters sjunger Down in Mexico och jag kan inte undgå att bli glad av den låten.

T,modest mouse,

Fick gå upp tidigt imorse för att det skulle komma hit någon och fixa vår TV. Den är fixad. Nu sitter jag och lyssnar på Modest Mouse och dricker kaffe. Snart kommer T över.


summer's over,the beginning is the end is the beginning,


Inglourious Basterds,

Jag har sett den. Älskar den. Ska se den igen nästa vecka.


rain/thunder/wind,

Öppnade balkongdörren för att sätta mig och lyssna på regnet. Istället fick jag lyssna på åskan (som senare tog vår ström). Regnet försvinner sakta och åskan drar sig längre bort. En timme utan ström skapar många funderingar. Så nu ska jag släppa alla funderingar och fixa kaffe. Imorgon kommer jag träffa T, blir bio (Inglourious Basterds, ÄNTLIGEN!) och sen efter den ska vi gå ut.


reserverat,

Helt nyvaken nu. Vaknade av att jag fick ett sms från SF som sa att biljetterna till Inglourious Basterds har släppts. Reserverade två biljetter nu så ska hämta ut dom idag, alternativt imorgon.
Nu behöver jag kaffe.

countdown.

12 dagar kvar till Inglourious Basterds.
8 dagar till skolan.

nations pride,


allt finns kvar, men ändå inte,

Jag funderade igår, när jag promenerade hem. Jag funderade på allt jag lämnat bakom mig, på allt som förändrats. På 10 år har allt växt till sig, och jag har inte märkt det förrän nu. De gamla tiderna har försvunnit och egentligen nu när jag ser det har även allt blivit grönare, vinden viskar fina melodier och allt doftar starkare. Kanske är det så att det inte bara är allt runt omkring som förändrats utan även jag, hur skulle jag annars märka allt som blivit som nytt?

I sing, therefore I am!

Här sitter jag nu, men inte länge till. Vädret är fortfarande fint så ska ut på verandan och kolla på när m&p jobbar.


morning,

Nyvaken. Slängde på Cheap Trick (LP-spelaren funkar!) och snart ska jag orka mig upp för trappan. Solen är framme idag så kommer nog spendera den här dagen på verandan.

mute/records,

Ingen högtalare inkopplad. Men om man lyssnar noga hör man att Depeche Mode sjunger "never let me down again".vill åka iväg, typ snart, eller nu.


LP/Long Playing,

Helt plötsligt låg det en LP-spelare på min stol, i mitt rum. Dog lite av glädje för trodde att jag skulle kunna få lyssna på LP-skivorna som legat på vinden i 20 år (och som jag längtat efter att få höra, drömt om/dagdrömt om). Efter att ha bråkat med den och sladdarna i några timmar, utan resultat, gav man upp och satte sig på verandan med ett glas vin. Den kanske funkar imorgon.


RSS 2.0